Referenties >> Duurzame energie vraagstukken

Olijvenboerderij omgezet naar zonne-energie
Een grote olijvenboerderij in Frankrijk levert olijfolie zonder gebruik van chemicaliën of meststoffen. De eigenaar wil zijn boerderij volledig op zonnestroom overschakelen, zonder gebruik van het lichtnet. Pallas Minerva doet de studies om tot een projectspecificatie te komen. Er is ca. 35 kWp zonnepanelen nodig, een accubuffer van 350 kWh en ca. 50 kW invertercapaciteit. Als backup moet nog naar het lichtnet kunnen worden omgeschakeld, of naar een dieselaggregraat. Vervolgens worden een paar geschikte leveranciers gezocht en uitgenodigd om een technisch voorstel en offerte uit te brengen. Na selectie van de beste leverancier verzorgen wij de projectsupervisie voor de opdrachtgever. Het resultaat is een installatie die het grootste deel van de tijd de boerderij volledig op zonne-energie laat draaien. Slechts zelden hoeft de backup te worden aangesproken.

Verwarming op zonne-energie
Een villa in het wintersportgebied (!) van Marokko wordt elektrisch verwarmd. De eigenaar wil deze volledig op zonne-energie gaan verwarmen. Daartoe wordt een installatie gebouwd met zonne-collectoren in de tuin, een groot buffervat en de benodigde regelapparatuur. Voor backup op de koudste, zonloze dagen wordt een elektrische naverwarming gebruikt. Pallas Minerva doet de benodigde studies, selecteert de toeleveranciers en verzorgt de projectleiding.

School op zonne-energie
Een basisschool in een afgelegen streek van Marokko zonder elektriciteitsaansluiting dient van stroom en warmwater te worden voorzien. Er wordt een installatie ontworpen en gebouwd, bestaande uit een zonnecollector met buffervat op het dak ten behoeve van warm water, en zonnepanelen in combinatie met accu's, omvormers en energiezuinige verlichting en apparatuur voor de stroom. Voor zonloze periodes wordt als noodstroomvoorziening een aggregaat geplaatst. Pallas Minerva doet de benodigde studies, selecteert de toeleveranciers en verzorgt de projectleiding.

<< Terug naar Referenties