Referenties >> Fusie- en overnamebegeleiding

Succesvolle management buy-out
Het managementteam van een handelsonderneming kreeg de gelegenheid om de eigen onderneming over te nemen. Pallas Minerva begeleidde het team bij het hele proces, dus bij het waarderen, structureren en financieren van de deal. Ook ondersteunden we de onderhandelingen met de verkoper, banken en participatiemaatschappijen. En we zorgden voor de co�rdinatie van jurist, notaris en fiscalist.

Buy-and-build van keten technische handelsbedrijven
Een investeringsmaatschappij wilde een keten van technische handelsbedrijven opzetten. Wij voerden scans uit naar mogelijke overnamekandidaten. Met een aantal interessante kandidaten gingen we het gesprek aan en we maakten een beoordeling en een waardering. Na de onderhandelingsfase werd een overeenstemming bereikt en voerden we een due-diligenceonderzoek uit.
Ook na de overname bleven we betrokken bij het leiden van integratie- en verbeteringsprocessen.

Verkoop bedrijf dat diensten aan gemeenten levert
Dit betrof een bedrijf dat indicatieadviezen, consultancy, trainingen en menskracht levert aan gemeenten. Wij maakten een verkoopmemorandum waarin het bedrijf werd gepresenteerd en waarin de commerciële, financiële en marktinformatie was opgenomen. Met een branchegenoot zijn we de overnamegesprekken gestart. Uiteindelijk werd een koopovereenkomst uitonderhandeld, waarna de verkoop een feit was.

<< Terug naar Referenties