Referenties >> Operationele en strategische vraagstukken

Onderbouwing van investering in nieuwe werkplaats
Een leverancier van kapitaalgoederen laat revisie en reparatie van deze goederen door derden uitvoeren. Zij wil dit insourcen in een eigen werkplaats. Samen met de directie hebben we een business case hiervoor opgesteld ten behoeve van de aandeelhouders. De directie kreeg vervolgens toestemming om de benodigde, forse, investering te doen.

Uitbesteding van productie
Een productiebedrijf kreeg te maken met grote schommelingen in de bezettingsgraad omdat de markt steeds projectmatiger werd, waarbij de projecten ook steeds groter werden. Samen met de onderneming hebben we een plan opgesteld om de productie uit te besteden. We benaderden en beoordeelden hiervoor kandidaat-bedrijven. Uiteindelijk kon de hele productie overgedragen worden en kon de eigen fabriek gesloten worden met behoud van productkwaliteit en levertijden.

Verbetering van bedrijfsprocessen (d.m.v. ISO9001-certificering)
Een productiebedrijf was sterk gegroeid. De bedrijfsprocessen waren onvoldoende meegegroeid, waardoor veel improvisatie nodig bleef en hoge foutkosten optraden. Daarom werd een project gestart om de bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te borgen. Als kapstok werd hiervoor een ISO9001-certificering gebruikt. Er werd een compact, vooral op stroomdiagrammen ge´┐Żnt ISO-systeem opgezet, dat eenvoudig met de betrokken medewerkers kon worden gedeeld en vervolmaakt. Pallas Minerva verzorgde de projectleiding.

<< Terug naar Referenties